Oberon – Pale Blue Dot

Οι Oberon έχουν καταλάβει την βασική έννοια του progressive ήχου. Να μπορείς να ενώνεις διάφορα είδη, ύφη και σκηνές και να τα προσαρμόζεις όλα στον δικό σου ήχο, στο δικό σου ύφος.


Οι Oberon είναι ένα καινούριο συγκρότημα από τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα, από το Ada της Oklahoma. Αποτελούνται από τον Logan Wood στα drums, τον Adam Smith στο μπάσο, τον Jeremy Wingard στις κιθάρες, και τον DJ Bryant σε κιθάρες και φωνητικά, Εδώ έχουμε να κάνουμε με το πρώτο full length album του συγκροτήματος, 4 χρόνια μετά το Through Space, We Ride EP του 2012.

Η εισαγωγή του δίσκου αποκαλύπτει έναν έντονο λυρικό χαρακτήρα με κάποια πιθανά στοιχεία από doom. Όταν όμως ολοκληρώνεται η είσοδος της μπάντας, διαπιστώνουμε την ταυτόχρονη συνύπαρξη μίας χαρακτηριστικότατα stoner κιθάρας, και μιας ιδιαίτερα fuzz-αρισμένης κιθάρας. Το συμπέρασμα είναι σχετικά εύκολο, κι επίφοβο. Οι Oberon παίζουν progressive stoner metal. Άλλωστε, αυτό δηλώνουν και οι ίδιοι, αλλά η ανακάλυψή του μέσω των τραγουδιών, έχει μία δική της γοητεία.

Καθ’ όλη την διάρκεια του δίσκου επιδίδονται σε μία ακατάσχετη riff-ολογία (για τις ανάγκες του progressive τίτλου του ήχου τους). Όμως η επανάληψη των riff παραπέμπει πολλές φορές στους Karma To Burn, για τις ανάγκες του stoner τίτλου. Και η φωνή του Bryant βοηθάει την εγκαθίδρυση του δεύτερου «συστατικού». Ουσιαστικά, ο ήχος τους μοιάζει σαν προσπάθεια το progressive metal να ακουστεί πιο «προσιτό». Δεν αφορά άλλωστε μόνο x-χορδες κιθάρες και ακατανόητους ρυθμούς.

Οι Oberon έχουν καταλάβει την βασική έννοια του progressive ήχου. Να μπορείς να ενώνεις διάφορα είδη, ύφη και σκηνές και να τα προσαρμόζεις όλα στον δικό σου ήχο, στο δικό σου ύφος. Και μιας και μιλάμε για rock μουσική, ε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αφήνεις και τον σχετικό χώρο για τα σχετικά solos που θα απογειώσουν ένα ήδη πολύ καλό τραγούδι.

Σχολιάστε