Red Dragon Cartel – Red Dragon Cartel


    Οι Red Dragon Cartel αποτελούν το νέο μουσικό σχήμα του κιθαρίστα Jake E. Lee. Ποιός είναι αυτός; Αν τσεκάρετε το line up της μπάντας του Ozzy Osbourne την περίοδο 1982-1987, θα τον βρείτε και θα τον θυμηθείτε. Είναι ο μουσικός πίσω από τις κιθάρες στα «Bark at the Moon» και «The Ultimate Sin». Μετά την αποχώρησή του από την μπάντα του Ozzy έπεσε σταδιακά στην αφάνεια. Η solo καριέρα του, οι δουλειές του με τους Wicked Alliance, Enuff Z’Nuff, Rough Cutt και Mickey Ratt όσο και η βραχύβια καριέρα του με τους Badlands δεν έμελλε να τον κρατήσει στα πράγματα για πολύ.
    Φέτος λοιπόν, ο κατά τ’ άλλα πολύ ταλαντούχος κιθαρίστας, φιλοδοξεί να ξαναέρθει στο προσκήνιο με τους Red Dragon Cartel. Σε πρώτη φάση, το album φαίνεται να τα καταφέρνει, με τα τρία πρώτα κομμάτια να αποτελούν ίσως τις καλύτερες στιγμές του album. Γκάζια και μια ατμόσφαιρα από το ομώνυμο κομμάτι «Bark at the moon» στο «Deceived», στιβαρές κιθάρες αλλά συνάμα πιασάρικος χαρακτήρας και αίσθηση φρεσκάδας στα «Shout It Out» και «Feeder», με τον Robin Zander των Cheap Trick αναλαμβάνει τα φωνητικά ως guest στο τελευταίο.
    Κάπου όμως εδώ αρχίζει το πράγμα και χαλάει. Τα τραγούδια που ακολουθούν δεν καταφέρνουν να συγκινήσουν, και στέκονται κατώτερα των προσδοκιών. Το σκηνικό δυστυχώς δεν σώζεται ούτε από τους υπόλοιπους guests με τους Paul DiAnno στο «Wasted«, Maria Brink (In This Moment) στο «Big Mouth» και Sass Jordan στο «Redeem Me» να μην καταφέρνουν παρά την φιλότιμη προσπάθειά τους να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο. Κι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τόσο οι πιο σκληρές όσο και οι πιο mid tempo στιγμές του album κινούνται συνθετικά σε πολύ ασφαλή και ρηχά μονοπάτια, χωρίς να μας δίνουν πολλά καλά στοιχεία.
    Δυστυχώς το όνομα του Jake E. Lee δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας, και το ντεμπούτο των Red Dragon Cartel δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το πλέον επιτυχημένο. Ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος πριν την ακρόαση του συγκεκριμένου album, και πλέον είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο τι θα επακολουθήσει, και αν επακολουθήσει. Μακάρι να διαψευστώ.
Καλύτερο τραγούδι: Deceived
Χειρότερο τραγούδι: Fall From The Sky

Λεωνίδας Παπαδόδημας

Σχολιάστε